Rasjonalitet, liv og lære

I Aftenposten har Hege Storhaugs kronikk «Moralisme overstyrer realisme» skapt reaksjoner, senest når sosialantropolog Hogne Øia skrev svaret «Fanatisk aggresjon» om Human Rights Service 22. september.

I går (23.) svarte «redaktrise» Nina Hjerpset-Østlie på Øias replikk med duplikken «Møtet med den fryktede Meningsmotstanderstammen».

Her kan en blant annet lese at

«Alt tyder imidlertid på at sosialantropolog Øian ikke har blitt noe bedre til å forholde seg rasjonelt til den fullstendig ukjente stammen Meningsmotstandere siden sist og derfor sliter en smule med å lese hva medlemmer faktisk skriver.

(Så kommer et skjermbilde fra en Facebook-tråd fra 2013 som tidligere er omtalt på Elin Ørjasæters blogg (skjønt jeg ser ikke hva den skal bevise i debattinnlegget).)

og

«Riktignok er jeg ikke sosialantropolog, men jeg tror likevel at jeg vet svaret [på hvorfor HRS jevnlig slipper til i avisspaltene]: de aller fleste, avisredaktører inklusive, regner med at folk har gjennomsnittlige leseferdigheter og derfor er kapable til å forholde seg til mennesker med – grøss & gru! – meninger som utfordrer deres egne.»

Innlegget ble publisert av Aftenposten kl. 12.04. Kl. 13.41 samme dag la Nina Hjerpset-Østlie ut teksten «430 til 1.000 milliarder for Normans 100.000 syrere» på HRS’ nettsider, en tekst for å kommentere Victor Normans forslag om å ta imot 100 000 syrere til Norge. I Østlies tekst står å lese at

«Skriften på veggen hva gjelder de økonomiske kostnadene ved innvandring fra Midtøsten og Afrika generelt er så tydelig at når innvandringsliberale ikke ser den, må det enten skyldes at de ikke vil se eller at de er inkompetente. Det er lett å si seg enig med Document.nos Christian Skaug at innvandringsliberale begynner å utvise likhetstrekk med en sekt.» (min utheving)

Er dette samme person som timer før etterlyste det å forholde seg rasjonelt til meningsmotstandere? Svar: Ja. Kanskje på tide med en forelesning i liv og lære hos Human Rights Service?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s