Kort reaksjon: TV2s kommunevalgbarometer

I kveld slapp TV2 enda et nytt kommunevalgbarometer (nasjonal meningsmåling om hva velgere ville ha stemt i kommunevalget). Forrige barometer ble sluppet i går (mandag 31. september).

Jeg er naturlig skeptisk til meningsmålinger som kommer 24 timer etter tilsvarende måling, fordi hva befolkningen svarer ikke tenderer å endre seg veldig mye. Spesielt hvis det ikke har skjedd noe spesielt i mellomtiden som kan ha inspirert velgerne.

Og ganske riktig: Kontrollerer en feilmarginene i undersøkelsen, som har 1382 svar, er det ingen statistisk sikre endringer fra mandagens måling. Dette til tross beskrives målingen som at «nedturen fortsetter» for Arbeiderpartiet (skjønt de kan faktisk ha økt sin oppslutning siden sist, hvis vi tar feilmarginen i betraktning).

Hvorfor man går høyt ut på banen med en meningsmåling som rent faktisk ikke viser noe nytt, uten at noen større hendelser i valgkampen kan ha påvirket resultatet, 24 timer etter forrige måling fra samme byrå, har jeg vanskelig for helt å innse.

En annen noterbar ting er at mandagens måling er tatt opp i tidsrommet 26. august til 30. august, melder TV2 og pollofpolls.no (1083 svar). Kveldens måling er tatt opp i tidsrommet 27. august til 1. september. Nå kan det være at man har lagt det opp sånn at de delene av landet som ble ringt opp 26. august i mandagens måling, ble ringt opp igjen 24 timer etter i tirsdagens måling.

Men da blir det bare enda merkeligere å slippe en ny måling tirsdag når den i alle fall delvis er tatt opp før den forrige ble sluppet.

Det er meget mulig det er mye om dette jeg ikke vet. Men akkurat denne målingen virker som en av de minst gjennomtenkte når det gjelder partisympatimålinger jeg har støtt på på lenge.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s