Kommentar: Matchball Moderat

Regjeringen sliter med sin oppslutning. I studentpolitikken vinner derimot høyrestudentene i Moderat Liste gjenvalg. Gapet fra Moderat Liste ned til Sos.dem. som den nest største gruppen i det nye Studentparlamentet er på svimlende 28 prosentpoeng.

6. mai er det konstituerende møte. Da skal alle heltidsvervene både i parlament, i universitetsstyre og to av fire i samskipnadsstyret velges. I fjor fant Moderat Liste, Sos.dem. og Liberal Liste sammen om en blårødgrønn enighet om hvem som skulle få hvilken plass. Kanskje får vi se et lignende forlik i år.

Klart er at Moderat Liste har matchball. I fem av seks saker i år har Arktisk liste stemt sammen med dem. Sammen har de to listene åtte mandater, og trenger fem til for å få rent flertall uten å måtte forhandle med de røde, grønne og lilla. Liksom i valgkampen har Moderat Liste en stor evne til å få med seg fakultetsrepresentanter på sitt lag. Med noen unntak har regelen snarere vært at de fakultetsrepresentantene som møter opp, stemmer likt med Moderat Liste i sakene som blir behandlet.

Det eneste alternativet til et Arbeidsutvalg ledet av moderate studentpolitikere er i realiteten en allianse mellom Sos.dem., SSL, Grønn Liste og Pedagogisk Liste. De har også åtte mandater tilsammen. Om de kan stable sammen en lagoppstilling som overbeviser fakultetsrepresentantene, gjenstår å se. Men hvis Sosialdemokratene og Moderat Liste slår seg sammen vil de ha en veldig stor sjanse for å fordele heltidsvervene mellom seg.

Listene har nå to måneder på seg å finne ut hvilke poster de vil søke, og hvem de eventuelt vil samarbeide med. Det kan jo også være verdt å spørre din lokale fakultetsrepresentant: Hvem støtter du egentlig? Hvem vil du stemme på? Vi får se hva som skjer og hva de sier til slutt.

Publisert som kommentar i marsutgaven av studentavisen/studentmagasinet Utropia.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Utropia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s