Spørretimen – en opptelling

I dagens spørretime i Stortinget handlet det om uførereform, søndagsåpne butikker, «løsarbeidersamfunnet», terroren i Danmark og Norsk Tipping. Hver uke er det spørretime i Stortinget, med unntak for møtefrie uker (de finnes), de hektiske ukene i desember da budsjettet behandles samt helger som påskeuken. Tre ministre møter, unntatt den onsdagen i måneden det er statsministerens spørretime.

Jeg har tatt meg bryet til å se om noen ministre stikker ut – enten for å ha deltatt i flere eller færre spørretimer enn gjennomsnittet/medianen siden tiltredelsen i oktober 2013. Erna Solberg har selvfølgelig flest (12 stykker) på grunn av statsministerens spørretime.

Medianen er fire opptredener i spørretimen. Hele åtte av 18 statsråder har vært der fire ganger. Seks har flere og tre har færre deltakelser. Jan Tore Sanner har klart flest (6), mens Siv Jensen, Torbjørn Røe Isaksen, Elisabeth Aspaker, Robert Eriksson og Børge Brende har fem. Eriksson og Brende var i spørretimen i dag. Færrest har Vidar Helgesen, Tine Sundtoft og Sylvi Listhaug med tre. Det betyr også det noe spennende at en statsråd har flere opptredener enn sin egen departementssjef (Aspaker 5 og Monica Mæland 4).

Så kan en innvende at opptellingen ikke tar høyde for at noen statsråder kanskje dukker opp i plenum neste onsdag, sånn at det er tilfeldig at de kommer «bra» eller «dårlig» ut akkurat i dag. Vidar Helgesen og Sylvi Listhaug møtte så sent som i januar. Thorhild Widvey møtte i dag(før det bare i januar, april og desember 2014), og Tine Sundtoft, som har ansvar for «vår tids største utfordring» møtte sist i november. Vi får se hvem av disse som dukker opp neste onsdag.

Og hvem er det som nå har gått lengst tid uten å være med i spørretimen? Svar: Ine Eriksen Søreide (19. november), Anders Anundsen (…), Ketil Solvik-Olsen og Tine Sundtoft (26. november).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s