Upresist om studiestøtte av Unge Høyre

Dagens utspill om studentpolitikk er signert Unge Høyre. Til Nettavisen er budskapet at studiestøtten må opp, men stipendandelen ned fordi ingen har penger til annet.

At Nettavisen ikke ser forskjell på «semester» og «år», er en ting. En bachelorutdannelse kan gi 169 000 kroner (ikke 113 000 som Nettavisen regner) og en mastergrad 283 000 kroner (ikke 190 000) i studiestøtte. Det er med fullt stipend.

2. nestleder Serine Jonassen sier til Nettavisen at

– Ifølge SSB var det i fjor høst over 260.000 studenter i Norge, og det er ingen partier på Stortinget som har råd til å gi alle studentene mer i stipend, sier Jonassen.

Ideen til Unge Høyre er i stedet at stipendandelen skal stå uberørt og selve lånebeløpet øke. Dette er en del misvisende – for du finner lett partier på Stortinget som har råd til å gi mer i stipend – ved å øke selve studiestøtten uten å redusere stipendet.

Venstre har for eksempel råd til både prisregulering tilbake til 2005 og 11 måneders studiestøtte i sitt alternative statsbudsjett – dette uten å måtte redusere stipendandelen. Det handler om å prioritere – og der Høyre og Unge Høyre prioriterer å bruke pengene på noe annet, der prioriterer Venstre å bruke 700 millioner mer enn regjeringen for å finansiere bedre studiestøtte.

Det finnes altså partier som, til forskjell fra regjeringen og Høyre, har råd og vilje til å satse. Det bør studentene merke seg før 9. september.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s