NRK og de flerkulturelle listekandidatene

De siste to dagene har NRK satt minoritetspolitikere på dagsorden. Først var det i går, da de siterte Vårt Land på at kun én listetopp før valget er innvandrer. Og så i dag, med den egne undersøkningen som slår fast at «borgerlig seier kan gi rekordmange flerkulturelle».

I vår, da Buskerud Venstre nominerte landsstyremedlemmet Rebekka Borsch som sin listetopp, ga TV2 saken oppmerksomhet ved å slå den opp som «Innvandrer nominert som listetopp i Venstre». Den overskriften var egentlig upassende. Kanskje var det derfor NRK bare fant frem Abid Raja (V) som listetopp med innvandrerbakgrunn. Det samme skjedde i dagens artikkel om flerkulturelle listekandidater.

De «rekordmange» potensielle stortingsrepresentantene er også ganske hypotetiske. Raja og Tajik er nominert på det som fremstår som sikre plasser. I de siste stortingsmålingene fra Oslo har Frp fått 7-8 prosent (6,5 siste måling). Det er knapt nok til et stortingsmandat, kanskje to. Mazyar Keshvari er innstilt på tredje plass, det er dermed ingen sikker plass foran valget. I Akershus kom det en måling i september i år. Frp er her på 12 prosent (-12 fra sist valg), nok til to mandater. At «det kan holde» med en femteplass for å vinne stortingsmandat tror jeg heller lite på. Afshan Rafiq vil nok kjempe for en høy posisjon på Oslo Høyres liste, men der har jo ingenting lekket ut enda. Vi vet ikke hva som vil skje der.

At de står på listene og dermed bidrar til å vinne velgere, er i og for seg sant. Så kan man spørre seg om det er relevant å ta med flerkulturelle kandidater som stemmesankere langt ned på listen uten sjanse til å vinne mandat. Ikke at det er gjort her, altså. Men en kan stille seg spørsmålet.

Jeg er for øvrig også såvel innvandrer som flerkulturell. Vi får vel se om NRK og IMDi gratulerer meg hvis jeg en gang blir nominert på en stortingsliste. Jeg har ikke verdens største forhåpninger.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Journalistikk, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s