Ikke godt nok, Kristin

Dine Penger har i dag en nettartikkel som handler om studiestøttens utvikling. Aldri har studiestøtten (lån+stipend) vært lavere (telt tilbake fra 1975) som i dag. En i rekken av artikler som har satt søkelys på studentenes finansielle situasjon, og den nedadgående trenden som ser ut til å fortsette.

Avisen klarte også å få tak i kunnskapsminister Kristin Halvorsen og lyktes å få hennes kommentarer på utviklingen. Jeg må si at jeg ble negativt overrasket over ministerens ambisjoner slik intervjuet var.

I alle budsjetter som den rødgrønne regjeringa har lagt fram er støttebeløpet prisjustert og er nå oppe i 92.500 kr pr år, og kjøpekraften er opprettholdt.

Tør jeg minne Halvorsen om at boligprisene har økt voldsomt i den siste tiden (og vil fortsette i tiden som kommer)? Og at siden denne posten er den største på studentenes budsjett vil kjøpekraften ikke øke med mindre dette kompenseres for. Og det gjør det ikke hvis studielånet bare øker med 1,5 % i året.

Vi har fulgt opp det vi har lovt studentene i regjeringserklæringen.

Som var bedre studiestøtte for funksjonshemmede og studerende foreldre. Og flere studentboliger. Var det noe som helst der om bedre finansiering for studenter generelt? Nei, riktig. Det var jo noe Ap, SV og Sp sa for å vinne studentenes stemmer.

Jeg oppfordrer derfor studentene til å drive aktiv lobbyvirksomhet inn mot alle partienes landsmøter for at økt studiestøtte skal få bred oppslutning i neste periode.

Ja, for studentenes lobbyvirksomhet overfor regjeringen de siste årene har jo virkelig fungert? Det har jo gitt dem resultater. Det er oppsiktsvekkende at ministeren skyver ansvaret for å holde sine valgløfter over på studentene selv.

Kristin Halvorsen har ett år igjen som kunnskapsminister før det er valgtid. Signalene fra hennes departement er klare – bruk valget for å få til bredt flertall. Kjære minister, det er allerede et bredt flertall i Stortinget for 11 måneders studiestøtte. Ap, SV, Sp, V, KrF og Høyre går alle inn for det.

Jeg står selvsagt på for studentenes situasjon både i SV og i regjering.

Det har studentene hørt i fire år allerede. Men en minister som sier dette og samtidig mener løsningen er lobbyering, kan ikke tas riktig seriøst. Du forføyer over en flertallsregjering, Kristin. Du har et bredt flertall i ryggen for høyere studiestøtte. Hvorfor ikke bare ta ansvar og vise at det ikke bare er tomme ord? Men som vanlig er løsningen å sitte stille i båten, komme med tomme støtteerklæringer og vente på en evighet som aldri kommer. Jeg har ærlig talt gått lei allerede.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s