På tide med en ny regjeringsundersøkelse?

Sist valg gjorde Civita i samarbeid med UiO en statistisk undersøkelse om regjeringsvalg. På en måte. De stilte to utvalg spørsmål om hvilket parti de ville stemt på i et valg, men varierte hvilke regjeringsalternativer de kunne velge mellom. I den ene undersøkelsen var det de rød-grønne mot Høyre, KrF og Venstre; i den andre de rød-grønne mot Høyre og Frp. Undersøkelsen viste da at KrF og Frp sto «mot hverandre», KrF fikk større oppslutning når de var i regjeringsalternativet, og Frp fikk større oppslutning da de var i regjeringsalternativet. Når tallene ble vektet viste det seg at Høyre «vant stemmer» på å sitte sammen med Frp.

I disse tider er det strid i Venstre om de skal samarbeide med Frp eller ikke. Mye av diskusjonen som foregår, foregår over hodet på velgerne. Velgernes mening trekkes frem fra begge sider, men så vidt jeg vet er det ingen som vet hva velgerne egentlig synes. Nå skal det sies at «velgerne» er en ganske uensartet gruppe, og meningsmålinger vil i grunnen aldri vise det fulle bildet. Men det som preger diskusjonen, er henvisninger til valgresultatet i 2009 som begrunnelse for at et sentrum-venstre-samarbeid er dødfødt, og et håp om at en ny strategi skal føre til bedre resultater.

Jeg hadde gjerne sett at noen gjorde en lignende studie nå, og sett på partibevegelsene hvis valgmulighetene var H/KrF/V og H/KrF/V/Frp. Meningsmålinger er ikke det beste verktøyet, men når det mangler mer faktisk informasjon tror jeg det skulle beriket debatten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s