Godals verden – der frykten rår

Ingvald Godal, Høyre-politiker i Telemark, uttaler seg til VG og vil ha tilbake spanskrøret i norsk skole. Begrunnelsen virker enkel, «de slår unger hver dag. Det er de svakeste som blir banket opp hver eneste dag, det er realiteten i dagens Norge. Da synes jeg det må være bedre at bøllene få smake spanskrøret av og til».

Bøller og mobbere bør så absolutt få sanksjoner for det de gjør. Men bør det være vold? Jeg synes spørsmålet er berettiget. Ikke innenfor noe annet område diskuteres det om vold løser problemer med respekt. Bør en hjemmesykepleier få gi en beboer på et gamlehjem en ørefik? Skal konflikter mellom godt voksne på arbeidsplassen løses med ris på buksebaken? Så langt har jeg aldri møtt noen som har svart ja på disse spørsmålene. Men barn, som er i en oppvekstsituasjon, er det helt greit å slå.

Som en kommentator på NRK sin artikkel skriver, «noe disiplin kan hjelpe, som at elevene hilser på læreren i starten av timen, men at skolesystemet sikter på at elevene skal respektere læreren som en total autoritet er for ekstremt. Respekt for autoriteter er første skritt mot diktatur.»

I tillegg sier barnekonvensjonens artikkel 19 at alle barn skal beskyttes fra alle former for mental eller fysisk vold, og at medlemsstatene (inkludert Norge) skal sikre dette ved lov. Men det er vel som da jeg kommenterte en nettartikkel og påpekte at kriminelle også omfattes av menneskerettskonvensjonen, da jeg fikk svaret at «det var på tide å si opp menneskerettighetene og innføre borgerrettigheter». Så mye for alle menneskers likeverd.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s