Mitt första intryck av nya Plus!

Plus i Sveriges Television har bytt programledare. Sverker Olofsson, betongpilaren som under de sista 23 åren lett programmet. Nu, till höstsesongen 2010 har Sverker slutat på sin post och Plus har blivit ganska förnyat.

Nya programledare är Åsa Avdic, Mathias Andersson och Charlie Söderberg. Avdic kommer från rollen som programledare för SR:s Plånboken, som är Sveriges Radios konsumentprogram. Andersson och Söderberg kommer från liknande program, nämligen från TV3:s Lyxfällan, som ju också kan sägas vara ett konsumentprogram fast på ett annat sätt.

Utifrån SVT Plays programbeskrivning var torsdagens premiärsändning första delen av fyra. Huvudrubrikerna var hemelektronikstrul, TV-spelkonsollstest och en sökan efter en önskedröm.

Programmet är längre, en timma istället för trettio minuter. Det är fler och yngre programledare, som dessutom engagerar sig mer i själva reportagen. Sverker stod ju egentligen bara i studion under hela programmet. Samtidigt så känns programmet mer uppstyckat i och med att varje programledare under programmet bara tar för sig ett ämne, som dessutom växlas om varandra. Åsa Avdics reportage om en dator som bollats från företag till företag p.g.a. reparation, kommer i tre delar. För att se hela reportaget på TV (samtliga program finns ju ute på Play) måste man alltså hålla sig framför skärmen under hela programmet, kanske även under lite mindre intressanta delar. En annan konsekvens blir att man också måste rekapitulera inslaget varje gång det kommer upp igen. Vilket förstärker effekten av uppstyckningen.

Just på Play har man delat in programinslagen i tre delar: Reportage, Tester och Coachning. Reportage och Tester är de klassiska inslagen, i första programmet är det Åsa Avdic som gör reportaget och Mathias Andersson som gör testet. Den tredje typen inslag, Coachning, kör Charlie Söderberg. Och här kommer likheterna från hans förra program in, för spontant är det fråga om «Lyxfällan light». Charlie hjälper en kvinna i Göteborg med att samla upp pengar till att gå en teckenspråkskurs. Och det handlar om att samla upp budgeten och spara pengar precis som i Lyxfällan, fast avsikten är något annat än att rädda människor ur konkurser.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s