Bør NRK begrense seg i det uendelige?

Flere store kommersielle aktører er sterkt kritiske til NRK sine satsninger på Internett og tekstnyheter. Det er Mediebedriftenes Landsforbund, TV 2, Edda Media Schibsted, TV 3 og MTG, som eier P 4, som alle har ytret seg om NRK sin potensielle framtid til Kulturdepartementet. Bakgrunnen er Medietilsynets rapport som sammenfatter NRKs aktiviteter, og som bl.a. kritiserer UT.no, en nettportal som NRK driver sammen med Turistforeningen.

Alle selskapene er kritiske til NRKs «ekspansive» utvikling på Internett og at NRK fraviker sine formål når de legger ut på kommersielle ferder i medielandskapet, siden de ikke er kommersielle men skal være «uavhengige».

Men når NRK drives av lisenspenger som til syvende og sist betales av alle (minus snylterne) som eier en TV, må det jo også kreves av NRK at de ikke bare driver nisje-TV og -radio, men også gir seerne og lytterne det de vil ha. Hvis en bare vil ha NRK som nisje-kanal er det et skritt på veien til avskaffing av lisensen, fordi mange flere da vil oppleve at NRK ikke sender programmene de vil se på eller lytte til. I tillegg vil de samme kommersielle aktørene som nå hyler seg hese, oppleve at en aktør mindre konkurrerer om de mest populære TV-seriene.

Noe annet er at de store kommersielle TV-kanalene nå kan sende mer TV-reklame i sendingene sine, noe folket åpenbart ikke liker. En undersøkelse som jeg fikk referert henviste til at et flertall av befolkningen var imot reklameavbrudd, og det er ikke umulig at NRK kan vinne markedsandeler på det. Til sist kan det være verdt å gjenta Hans Rotmo og Vømmøls ord: Det e itjnå som kjæm tå sæ sjøl… Vil de kommersielle aktørene få markedsandeler, så må de også utvikle løsninger som brukerne vil ha, ikke bare sitte på rumpa og klage på store, stygge NRK…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s