8-9 millioner til Rosenborg

Rosenborg tapte selvfølgelig 0-1 på bortebane, og på bortemålsregelen sammenlagt i Mesterliga-kvalifiseringen mot København. Før kampen var det skrevet store linjer om at «hvis Rosenborg vinner kan de løfte 100 millioner i inntekter«.

Hvor tallet 100 kom fra kan man jo spørre seg, om det var et fint og rundt tall. UEFA har nemlig sluppet sin rapport over inntektsfordelingen i dels Mesterligaen, dels Europaligaen for sesongen 2009/10:

Mesterliga-fordelingen

Europaliga-fordelingen

Et kjapt blikk viser følgende: Med fjorårets pengenivå kunne Rosenborg hentet 7,1 millioner euro bare på kvalifisere seg. Tallet 100 som media har hentet fram om og om igjen, blir med dette 56,7 millioner kroner, hvis vi ser på den faktiske fordelingen. Så får lagene ekstrainntekter basert på resultatene i gruppespillet. Gjennomsnittsinntektene på dette punktet til lagene i «pot 4» (laveste seeding i trekningen) er knapt 1 million euro. Sammenlagt sitter vi igjen med 64,2 millioner kroner. Til slutt sitter vi igjen med noe som kalles «market pool«, en fordeling av blant annet sponsor- og TV-inntekter. For å få 100 millioner kroner betyr det at market pool må være på minst 4 millioner euro. Ikke umulig, men med tanke på norske klubbers lite smigrende fasit i europacuper denne sesongen trekker det ned snittet.

Så hva er det Rosenborg da egentlig får, nå som de er i Europaligaen?

– 900 000 euro, hvis de fullfører gruppespillet og spiller alle seks kampene sine.
– 60 000 euro for hver uavgjorte kamp, og 120 000 for hver seier.
-Så har vi market pool igjen, som er betydelig lavere for Europaligaen enn Mesterligaen.

Det kan nevnes at det lag som fikk minst tilbake av Europaliga-gruppespill i fjor var Rapid Wien, som fikk drøyt 1 million euro. Sannsynligvis betyr det at Rosenborg hanker inn vel 8 millioner for Europaliga-spill. Men de var bare en tverrligger unna åtte ganger så mye.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s