Avskaffing av båndtvang, er det så bra da?

Jøran Kallmyr, byråd i Oslo for FrP har fremmet forslag om å fjerne båndtvangen i Oslo. NRK-saken har fått 207 kommentarer som langt ifra er enige med Kallmyr.

Båndtvang i henhold til hundeloven skjer for å verne vilt, fugler og husdyr fra angrep. Kallmyr tilbakeviser nødvendigheten av båndtvangen bl.a. fordi det ikke er mye vilt og sauer i Oslo. Men det er desto flere mennesker, særlig de som er redde for hunder. De tas det ikke hensyn til direkte av Kallmyr.

Norsk Kennel Klubb har også sagt ja til forslaget, fordi «hunder har behov for å løpe fritt, de har behov for å leke med andre hunder. Dette kan også være med på å roe hunder ned sånn at de potensielt sett kan ha mindre aggressiv adferd [sic].» NKK-lederen Elisabeth T. Hansen sier følgende om løse hunder og hunderedde mennesker:

«– Det er forståelig at det er mange mennesker som er redd for hund, og det må man ta hensyn til. Men som hundeeier så har man plikt til å ha kontroll over hunden enten den er i bånd eller ikke, ergo så må man også når man går med hunden løs, vite hva den driver med og hvor den befinner seg og ha mulighet til å kalle den inn

Det er bare det at en del hundeeiere ikke klarer dette. Når en hund bjeffer høyt og nærmest hopper på en, er det lett for eieren å si at «han/hun vil bare leke». Men hunden ser fortsatt aggressiv ut. Og hvilke sanksjonsmuligheter finnes hvis ikke hundeeieren overholder sine plikter? Den som konkret kjenner til noen, får gjerne sende en e-post.

Jeg tror at de fleste hundeeiere klarer å holde sine plikter. Men grunnen til at vi har et forbud mot f.eks. kamphunder er ikke fordi et flertall muligens kan ta hånd om hundene, men fordi hundene i seg selv er farlige. Alle hunder er ikke farlige, men uberegnelige.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s