Åpent brev til Demokratene

Etter å ha lest i Adresseavisens debattsider følte jeg meg nesten tvunget – som den 19-åringen jeg er – til å skrive brev til Demokratene for å høre deres ståsted i saken.

En omtale av saken finner du her: http://www.demokratene.no/2010/04/27/viktig-dom-arbeidstaker-far-jobbe-til-hun-er-70-ar/

På Demokratenes nettside står partiprogrammet – og de vil der gjøre følgende i forhold til eldre og arbeidsmarkedet:

  • legge forholdene til rette for at eldre som kan og vil arbeide, skal få lov til å være i jobb så lenge de er i stand til å gjøre godt arbeid.
  • avskaffe arbeidsgiveravgift for arbeidstakere over 60år, slik at det stimuleres til økt tilbud av arbeid til eldre, ingen skal miste sitt arbeide utelukkende på grunnlag av alder.

Men ingen punkter om de som rammes av forslaget – nemlig ungdom…

Derfor har jeg nå sendt av gårde følgende brev til Svein Otto Nilsen i Demokratene:

«Du skriver om aldersdiskriminering i Adressa 27. april. Både i innlegget og på partiets nettsted skrives det at man ønsker å fjerne alle aldersgrenser i arbeidslivet, fordi de er aldersdiskriminerende.

Jeg vil minne deg på at aldersgrensene blant annet er til for at også unge skal slippe til på arbeidsmarkedet. I land som har et sterkt ansiennitetsprinsipp (for eksempel Norge og Sverige) er arbeidsløsheten blant unge mye høyere enn i land der prinsippet ikke står like sterkt. I Adressa 25. april nevnes det at risikoen for å bli arbeidsløs i Norge hvis du er under 25 år er 4,5 ganger større enn for gjennomsnittet i befolkningen. Jeg lurer på hva du har å si om dette. For mens ungdom praktisk talt blir skjøvet ut i arbeidsløshet, er Demokratenes synspunkt at flere eldre må kunne få arbeide og delta i arbeidslivet.

I Demokratenes partiprogram står det ingenting om hvordan de forholder seg til ungdom og arbeidsmarkedet, men det står mye om eldre og arbeidsmarkedet. Mitt spørsmål blir derfor om Demokratene i det hele tatt har tenkt på denne problemstillingen? For er det ikke sånn at når man bare tenker på eldre og ingenting på ungdom, aldersdiskriminerer man da ikke ungdommen?»

Svein Otto Nilsen (Demokratene) skriver om aldersdiskriminering i Adressa 27. april. Både i innlegget og på partiets nettsted skrives det at man ønsker å fjerne alle aldersgrenser i arbeidslivet, fordi de er aldersdiskriminerende.

Jeg vil minne Nilsen på at aldersgrensene blant annet er til for at også unge skal slippe til på arbeidsmarkedet. I land som har et sterkt ansiennitetsprinsipp (for eksempel Norge og Sverige) er arbeidsløsheten blant unge mye høyere enn i land der prinsippet ikke står like sterkt. I Adressa 25. april nevnes det at risikoen for å bli arbeidsløs i Norge hvis du er under 25 år er 4,5 ganger større enn for gjennomsnittet i befolkningen. Jeg lurer på hva Svein Otto Nilsen har å si om dette. For mens ungdom praktisk talt blir skjøvet ut i arbeidsløshet, er Demokratenes synspunkt at flere eldre må kunne få arbeide og delta i arbeidslivet.

I Demokratenes partiprogram står det ingenting om hvordan de forholder seg til ungdom og arbeidsmarkedet, men det står mye om eldre og arbeidsmarkedet. Mitt spørsmål blir derfor om Demokratene i det hele tatt har tenkt på denne problemstillingen? For er det ikke sånn at når man bare tenker på eldre og ingenting på ungdom, aldersdiskriminerer man da ikke ungdommen?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s